Rólunk

Empty attachment or post type not equal 'attachment'
A FŐNIX Ritmikus Gimnasztika és Rekreációs Sportegyesület 2014 óta működik Jakab Diána és Rácz-Kovács Nikolett vezetésével. 
Rácz-Kovács Nikolett elnök és Jakab Diána szakmai elnök már kislánykoruk óta barátnők. Mindketten a Múzsa RSG SE-ben tornáztak, ahol később segéd edzőként dolgoztak. Niki a torna abbahagyása után a táncba is belekóstolt, míg Dia 12 év aktív versenyzés után csatlakozott az edzői gárdához.
Kezdetben kis létszámú csoporttal foglalkoztak, de mára már a tornatermüket is kinőtték.
Foglalkoznak kisiskolásokkal tanfolyami szinten és versenyeztetéssel is. Egyik igen sikeres eredményüket 2016-ban egy nemzetközi versenyen szerezték meg Szarajevóban. B-light kategóriában Junior 2 korosztályban (2003) tanítványuk 1. helyezést érte el.
Az egyesület célja, hogy népszerűsítsék ezt a gyönyörű sportágat, hogy miden mozogni vágyó kislány át tudja élni a sport örömét. Illetve egészséges, tudatos és magabiztos felnőtté válhasson a felnövekvő generáció. Fontosnak tartják a prevenciót, így az egészséges étkezésre nagy hangsúlyt fektetnek, amit ez a sport meg is követel. Szem előtt tartják, az egyéni különbségeket, eltéréseket, legyen az testi vagy szellemi másság, hátrányosság. És természetesen a móka se maradhat el, ezért változatos, játékos felfogásban tanítják a legkisebbeket.